We beginnen het weekend  zeilen met inscheping op vrijdagavond om 20.00 uur
Kies je kooi uit en stouw je bagage. Na de kennismaking breng je de verdere avond aan boord door of gezellig in een kroeg. Het weekend zeilen is nu echt begonnen.

Zaterdag op zee

Op het palaver zaterdagmorgen bepalen we samen, rekening houdend met windrichting en –kracht, onze bestemming van deze zaterdag:

Een Waddeneiland? Een zandplaat? De Boschplaat? Er zijn vele mogelijkheden, maar nu eerst snel de zeilen omhoog. Nadat de zeilen gehesen zijn, is het mooiste moment van de tocht het uitzetten van de motor. Heerlijk genieten van rust, wind en water.

Afhankelijk van het gekozen reisdoel en de wind loop je ’s middags met het schip een haven binnen. Na het afmeren eerst een aanlegbiertje nemen en proosten op de geweldige zeiltocht. Daarna ben je natuurlijk vrij om de avond in te delen zoals je dat zelf het liefst wilt; samen koken aan boord of lekker uit eten.

Op zondag wil je nog niet terug

Op zondag is het rustig wakker worden, ontbijten en eventueel nog een rondje over de haven slenteren. Rond 10.00 uur worden de zeilen gehesen en de terugweg aanvaard.

We meren zondagnamiddag rond 16.00 uur weer af in Harlingen of op Terschelling.

Tijdens het weekend zeilen in het netje liggen

De bedden zijn opgemaakt met hoeslaken en kussentje met sloop en een dekbed met dekbedovertrek. jullie kunnen er zo in.

Indien jullie eigen catering verzorgen, kunnen jullie beschikken over een goed geoutilleerde kombuis met 4-pits gastoestel en koelkast van 100 liter met vriesvak.

Bij meerdaagse tochten wordt het schip schoon achter gelaten zoals aangetroffen. De eindschoonmaak kan afgekocht worden.

Overige vaarmogelijkheden;

Een dagtocht, een midweektocht, een weektocht of neem contact op.