De vaarvakantie begint met inscheping op maandagmorgen om 10.00 uur.  We maken kennis met elkaar tijdens de koffie. Bij het palaver bespreken we de veiligheid aan boord en bepalen we onze route die we mogelijk de rest van de week vaarvakantie gaan nemen. Niets moet, alles mag.

Uiteraard biedt een weektocht varen vanuit Terschelling (of Harlingen) meerdere mogelijkheden: rondje IJsselmeer, ander Waddeneiland, droogvallen op een zandplaat, Friesland of Noordwest Overijssel, elk gebied met zijn eigen charme.

droogvallen tijdens de vaarvakantie
Ook kunnen we tegen een geringe meerprijs vanuit een andere haven vertrekken om jullie bestemming beter bereikbaar te maken.  Voor de afstand die we zullen kunnen afleggen zijn windkracht en –richting bepalend.

Daarom zullen we onze plannen enigszins afstemmen op de meerdaagse weersverwachting. Een week heeft meestal alle weertypes in zich en het meenemen van warme, regen en luchtige kleding is aan te bevelen. Aan het einde van de week rond 16.00 uur meren we weer af aan in Harlingen of weer op Terschelling.
Waarschijnlijk met een min of meer tijdloos gevoel en vele indrukken rijker nemen we afscheid van elkaar.

Prijs weektocht vaarvakantie

• Prijs schip en bemanning maandag 10.00 uur tot zondag 16.00 uur
  € 2675,-

De huurprijs is inclusief:

– Haven-, sluis-, en bruggelden
– Toeristenbelasting
– Motorbrandstof

De bedden zijn opgemaakt met hoeslaken en kussentje met sloop.
Zelf dienen jullie te zorgen voor slaapzak of dekbed. Ook bestaat de mogelijkheid een (zomer)slaapzak te huren voor € 15,- p.p., aan te geven bij boeking en contant af te rekenen aan het eind van de reis.

Indien jullie je eigen catering verzorgen, kunnen jullie beschikken over een goed geoutilleerde kombuis met 4-pits gastoestel en koelkast 100 liter met vriesvak.
Er is een Cobb Supreme aan boord als aanvulling op de kombuis. Hiermee kan je geweldig bakken, grillen en roken. Het is een goede scheepsgewoonte dat schipper en maat wat betreft eten en drinken bij jullie te gast zijn.

Bij meerdaagse tochten wordt het schip schoon achter gelaten zoals aangetroffen.
De eindschoonmaak kan afgekocht worden à € 75,-

vaarmogelijkheden behalve de weektocht
zeilen zijn;

Een dagtocht, een weekendtocht, een midweektocht of neem contact op.