Vaarseizoen mooi op gang

Eindelijk weer eens een bericht over de Zuiderzee.
De Zuiderzee is voortvarend aan haar vaarseizoen 2017 begonnen. Inmiddels hangt de gewonnen eerste prijs van de Pieperrace in het dagverblijf, hebben we alweer talloze dagtochten achter de rug en vele gezellige weekenden aan boord gevierd.
Ook zijn we net terug van een weekje Wadden met als hoogtepunt natuurlijk weer het droogvallen.

droogvallen bij het Franse GaatjeWe staan op het punt te vertrekken richting Oerol 2017. De Zuiderzee blijft dit jaar de gehele periode op Terschelling. Er varen twee groepen mee; de eerste vanuit Muiden en de tweede groep vanuit West terug naar Muiden.
Op de Zuiderzee facebookpagina zal ik een dagelijks verslag doen van ons verblijf in West.

varen op het MarkermeerWat zijn we nog van plan dit vaarseizoen? De maanden juli en augustus zijn al aardig rond met boekingen, hoewel er doordeweeks hier en daar nog wel een dag of avondtocht bij kan. In augustus gaat de Zuiderzee na afloop van een weekje Wadden twee weken lang via het Lauwersmeer terug binnendoor via de kleine wateren naar het zuiden.

Oerol vaarseizoen 2017, zuiderzee is erbij In september is het weer tijd voor dagtochten van bedrijven en voorbereiding op de eventuele deelname aan de strontrace die in de herfstvakantie van start gaat.
De strontrace is een intense prestatierace/tocht van Workum naar Warmond en terug. Dit alles zonder gebruik te maken van motor en/of moderne navigatiemiddelen. Het lijkt me een enorme leuke uitdaging.
Na dit avontuur (het bestaat nog) gaan we naar de werf, waar het onderwaterschip onder handen genomen gaat worden. Dan is het vaarseizoen wel zo een beetje ten einde.
Nu zijn de maanden weer aangebroken dat de kachel lekker warm bromt en het schip als bed en ontbijt (B&B) gehuurd kan worden in Muiden, Weesp, Haarlem of Amsterdam.
Ik hou jullie op de hoogte weer via de sociale media zoals twitter, instagram en facebook, te vinden hier op mijn website

droogvallen met een tjalk

Dat is het even voor nu. Geniet de zomer en pak die mooie dagen.
Het liefst met mij op de Zuiderzee.

Groetjes en wellicht tot ziens aan boord

Schipper Olaf