Bontekoe 2016 Hoorn

bontekoe raceDe Bontekoe regatta is een zeilwedstrijd voor charterschepen en traditionele vissersschepen, op het Markermeer bij Hoorn.

De race wordt het laatste weekend van oktober gehouden ter afsluiting van het zeilseizoen, dat voor charterschepen in april is begonnen met de z.g. Pieperrace bij Volendam. De race wordt reeds sinds 1992 georganiseerd en begint steeds op vrijdagavond, waarna op zaterdag en zondag gevaren wordt voor het klassement. Door de grote verscheidenheid aan deelnemers (klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken) geeft de race ook een mooi overzicht van Nederlands varend erfgoed. Zowel op zaterdag, als op zondag, wordt er een Olympische baan gevaren.

Zaterdagmiddag worden er op de steiger t-shirts e.d. verkocht, er is muziek, vishapjes van Leen Parlevliet en er wordt een creatieve wedstrijd georganiseerd. Verder zijn er natuurlijk ook steigeractiviteiten.

Het Bontekoefeest begint om 21.00 uur in de Loods met de traditionele schippersborrel, gevolgd door het optreden van een band. De Bontekoerace wordt zondagmiddag afgesloten in De Loods met de prijsuitreiking.

De Zuiderzee wil dit jaar graag meedoen en samen met jullie een gezellig, leuk en spannend weekend beleven. Op vrijdagavond staat er na 19.00 uur een soepje klaar voor de mensen met trek. Verder maken we op zaterdagavond een stamppot maaltijd klaar. En we verzorgen uiteraard ontbijt en lunch.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? Je hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan dit Bontekoe weekend.
De bemanning neemt je graag onder haar hoede.

Datum:
Inschepen op vrijdag, 28 oktober 2016 vanaf 19.00 uur in Hoorn. Of je vaart donderdag al mee vanuit Muiden naar Hoorn. Kunnen we al een beetje oefenen.

Afvaarthaven:  Muiden op donderdag om 12.00 uur. Vanaf vrijdag; Hoorn

Prijs:
€ 100,- p.p. all-in (inclusief scheepshuur, maaltijden en drank, inschrijvingsgeld.  Uitgaven aan de wal zijn voor eigen rekening)

Mocht je maar één dag kunnen, dan kan dat ook maar liever niet. We hebben twee dagen jullie hard nodig met de wedstrijden.

Wat neem je mee:
Goed humeur, slaapzak, zeil/regenkleding, warme kleding, thermische onderkleding, stevig schoensel.

Schrijf je snel in want er zijn maar 13 plaatsen beschikbaar. op=op

Bewaren

Bewaren

Bewaren